Kuchnia

Tatar z łososia wędzonego

tatar z łososia wędzonego

Tatar z  łososia wędzonego.

Tatar z łososia wędzonego to doskonała przystawka na każdą okazję a także na sylwestrową noc.

Od kilku dni  głowię się co przygotować na naszą rodzinną kolację, aby chociaż domowo było uroczyście.

Wpadł mi do głowy pomysł na przygotowanie tatara z łososia wędzonego.Odszukałam swój sprawdzony przepis i dzielę się z Wami.

Myślę, że super sprawdzi się jako przystawka.

Składniki:

250 g. łososia wędzonego (1 opakowanie)

1 łyżeczka oliwy

1 łyżeczka chrzanu

Pieprz, sól

1 łyżeczka maggi w płynie

1 żółtko

1 mała biała cebula

1 ogórek konserwowy

Kilka konserwowych pieczarek lub grzybków

Wykonanie:

Łososia drobniutko pokrój, dodaj chrzan, oliwę z oliwek, maggi, żółtko, pieprz i sól, wymieszaj.

Ułóż na talerzyku.

Pokrój drobno oddzielnie cebulkę, ogórka i pieczarki. Ułóż obok łososia na talerzyku.

Przed spożyciem wymieszaj wszystkie składniki.

Smacznego.

 

 

Przeczytaj również

Brak komentarzy

Zostaw odpowiedź